maandag 8 oktober 2012

Master COACH class tekenen en schilderen

Masterclass COACH dieren tekenen en schilderen
Nieuw! Marjolein organiseert een master-coach-dag schilderen op academisch niveau voor ieder schilder/tekenmateriaal. Anders dan de vorige keren: een stap verder. Andere onderwerpen dan dieren mag ook. Voordat je je enthousiast opgeeft lees eerst of deze masterclass voor je geschikt is. Voor degenen die graag een 'gewone hoe & wat workshop' willen volgen, volgt er binnenkort een andere datum.
Bij twijfel, mail Marjolein gerust.


Data:  van 10.00-16.30  zaterdag 27 oktober 2012 (VOL)
Er is plek voor maar 7 personen.


 Uitgangspunt:
Voor degenen die basis van techniek en materialen al in de vingers hebben, ontbreekt het vaak aan goede begeleiding thuis, maar ook tijdens workshops, om het unieke talent dat je hebt te ontwikkelen. Daarin ligt tenslotte je eigenheid en basis voor een goede ontwikkeling in je schilderen voor de rest van je leven! En hoe stap je met je werk de kunst wereld in? Deze masterclass is dus NIET voor prille beginners of beginnende amateurs. Geen hoe & wat workshop* dus. Het accent zal liggen op persoonlijke begeleiding en waar mogelijk vrij gemaakt. Het is een gecoachte academische masterclass


Voor wie?
1) schilders, gevorderde amateurs en kunstenaars die verder willen komen in wat ze willen zeggen in hun werk.
2) die de techniek en materialenkennis reeds (naar redelijkheid) beheersen.
3) ervaring hebben in dieren schilderen en tekenen. Ook (pogingen/werken) van de werkelijkheid.
4) een portfolio hebben met minstens een aantal werken naar eigen inzicht gemaakt.
5) degene die voorbij nageschilderde kopieën van foto's/geprojecteerde werkjes wil gaan.
6) (de misschien wat) onzekere schilders die begeleiding en oprechte feedback wensen in hun aanpak en techniek. De schilders die zich graag serieus verder in hun werk en zichzelf willen ontwikkelen.
7) graag serieus de kunst-wereld in willen, voorbij hobby.

Je gaat leren:
1) waar sta ik qua niveau en waar loop ik vast in mijn onderwerp?
2) waar wil ik in mijn werk en exposities zijn over 5 jaar?
3) past de techniek bij mijn doel?
3) waar vind ik inspiratie en goed referentie materiaal dat past bij mij?
4) hoe ga ik voorbij fotografie, realisme en techniek?
4) wat is mijn handschrift en hoe ontwikkel ik die verder?
6) wat zijn mijn sterke punten die ik verder kan ontwikkelen?
7) waar zit mijn beperking en pluspunten in het werken naar de waarneming? (we werken van opgezette dieren)
8) Hoe kan ik deze verbeteren?

 
 Wat?
Omdat deze coach masterclass gericht is op persoonlijk talent, neem je je eigen materialen mee. We werken van een paar opgezette dieren, maar je mag ook eigen inspiratiebronnen meenemen (geen kant-en-klare foto's). Zo kan Marjolein je daarin begeleiden. Uiteraard is er ook een demonstratie door Marjolein zelf. Indien er tijd over is, kun je ook werk meenemen waaraan je verder wilt werken als je eerder klaar bent met de schilderles.
Neem een portfolio mee van je gemaakte schilderijen en/of tekeningen. Ook originele werken, deze zullen we samen bespreken. Belangrijk is dat je ook werkstukjes mee neemt die je vanaf de waarneming hebt gemaakt, zodat Marjolein je in je manier van kijken verder kan brengen. Andere onderwerpen kunnen ook, onderwerp dieren is geen verplichting. Per persoon zal ze in een 1-1 gesprek de genoemde punten langsgaan. Neem je schrijfblok dus mee.
Durf deze dag voorbij je grenzen te gaan! Dit is dé mogelijkheid te leren voorbij fotografie te gaan, dingen leren te combineren, je kennis toe te passen of nu eindelijk de klik te vinden om ook vanaf werkelijkheid te gaan werken.

In deze masterclass krijg je oprecht opbouwend te horen waar het misschien aan schort en waaraan je kunt werken, dus neem een open attitude mee. Durf te leren! Als je begrijpt dat schilderen een reflectie van jouw persoonlijke groei is, en open staat voor wat serieuze duwtjes in je rug, dan is deze masterclass perfect voor jou! 

              
Kosten:
220 euro inclusief 21% btw, lunch, drinken, hele dag coaching en een kleinigheid. Om de begeleiding intens te houden is er slechts plek voor 7 mensen. (VOL)

*Note: voor geïnteresseerden in een 'gewone dierenworkshop' t.z.t. hanteer ik tarieven rond de 100 euro
Aanmelden:
Inschrijving is mogelijk via email. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer. Stuur gerust uw website link mee als u die heeft. En een persoonlijk bericht over wat u wenst te leren n.a.v. de hierboven genoemde punten. Deelname is pas definitief na ontvangst van de bevestiging en betaling. Restitutie is bij annulering of niet-deelnemen van uw zijde niet mogelijk.
Meld je hier aan   (ook voor de reservelijst)
*Voor degenen die graag een 'gewone hoe & wat workshop' willen volgen, volgt er binnenkort een andere datum.
Hiervan ligt de prijs rond de 100 euro. Bij twijfel of je in deze master-coach-klas past: mail Marjolein gerust.


Locatie en tijd:
Locatie: in het atelier van Marjolein Kruijt, Mr. Pennewipstraat 3, 3813MZ Amersfoort. Tijd: 10.00 - 16.30
Gratis parkeren is mogelijk.

Zie ook: http://www.dierportretten.nl/masterclass2012.htm 


Wie is Marjolein Kruijt
Beeldend kunstenares Marjolein Kruijt, is afgestudeerd aan de docentenopleiding tekenen en de Koninklijke kunstacademie. Zij schrijft al 13 jaar artikelen voor Atelier kunstmagazine. En heeft veel (inter)nationale projecten op haar naam staan w.o. haar boek, samenwerking met RTL4, musical Cats en the International Artist. Als fulltime kunstenares is zij gespecialiseerd in natuur en dieren, in wildlife art, dierportretten, landschappen, muurschilderingen en werkt zij in alle teken- en schildertechnieken. 

Boek / agenda / kalender:
Van Marjoleins werk is tevens verschenen en landelijk verkrijgbaar in de winkel: Boek 'Dieren tekenen en schilderen met Marjolein Kruijt', haar jaarlijkse wildlife 'natuur agenda'. Sinds kort is via haar ook een verjaardagskalender beschikbaar. Via haar website en uiteraard ook tijdens deze coachdag zijn deze verkrijgbaar! (pinnen is niet mogelijk)
Meer over Marjolein Kruijt:

Share/Bookmark