vrijdag 12 oktober 2012

Natuurlijk natuur 2012

Uitnodiging Natuurlijk Natuur expositie

OPENING 13 oktober om 15.00 uur
Tentoonstelling vanaf 13 oktober tot 26 december 2012 

Groepsexpositie met (inter)nationale wildlife kunstenaars met o.a. Renso Tamse en Marjolein Kruijt. Elwin van der Kolk, Gezien van de Riet, Ute Bartels, Jaap Deelder, Henk Fresen, Bernd Hanrath,  Dick van Heerde, Eugen Kisselmann, Bernd Pöppelmann, en meer.


"Beeldende kunst die de levende natuur als inspiratiebron heeft". Dat zou een omschrijving kunnen zijn van "wildlife art" of "natuurkunst". Om de essentie goed te kunnen vatten is het veelal noodzakelijk dat de kunstenaar de dieren in hun eigen natuurlijke omgeving observeert. De houding, manier van bewegen, de anatomie en spierspanning, en ook de leefomgeving zelf. Alles moet kloppen, alles speelt een rol om het dier met gevoel realistisch uit te beelden. En dit in het juiste landschap. Vooral bij "wildlife art" is betrokkenheid van de kunstenaar  bepalend; hoe persoonlijker betrokken hoe indrukwekkender het werk is. Ook bij het samenstellen van onze alweer derde jaarlijkse tentoonstelling "Natuurlijk Natuur" is ons in gesprekken met de kunstenaars deze persoonlijke betrokkenheid opnieuw opgevallen. De meesten van hen hebben al van jongs af aan een passie voor dieren en de natuur en brengen nu bij hun vakuitoefening vele uren in de
natuur door. Kijken, observeren, schetsen en vooral ook inspiratie op doen. Met grote deskundigheid. Of een werk nu realistisch, impressionistisch, of zelfs abstract maakt verder geen verschil. Is het kunst of is het illustratie? Waar het om gaat; een kunstwerk moet de kijker prikkelen, verrassen, opvallen of zelfs raken. Dit geldt ook voor "wildlife art". Ons land kent veel talentvolle kunstenaars die zich volledig richten op dieren; dit zelfs met internationale bekendheid. Trots presenteren wij een aantal van hen, samen met een aantal buitenlandse collega's, op onze expositie "Natuurlijk Natuur".

Galerie Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B, 1551RG Westzaan
tel. 075-6143000 www.staphorsius.nl
Brochure Natuurlijk Natuur bekijken? Klik HIER. (*pdf)

Openingstijden
dinsdag t/m vrijdag: 9.00 tot 18.00
zaterdag: 9.00 tot 15.00 of op afspraak
Tentoonstelling loopt van 13 oktober tot 26 december 2012

Tevens zijn wij de volgende zondagen geopend:
14 okt., 28 okt., 11, nov., 25 nov., 9 dec., 23 dec.
én tweede kerstdag woensdag 26 dec.

Share/Bookmark